♥ kesayanganku ♥

Thursday, 19 January 2012

PERAK ! here i come with love and peace :)



Assalamualaikum dan selamat petang semua .
oke , sara baru je balik dr kelas ni . 
hari ni mmg penat gile sebab kiteorang buat roleplay utk final sem .
alhamdullilah semuanye berjalan dengan lancar dan roleplay kiteorg dapat pujian dr lec dan staffnurse clinical .
tak sangka sangat sebab kiteorang rase mcm dh down dh mule mule tuh .
yela dengan masalah teknikal psal sound dan mcm mcm la tapi berkat usaha semua orang sampai ade yang tak tido malam akhirnya semua ni berbaloi jugak .
tamatlah sudah tugasan kiteorg yang terakhir sebelum bermulanya  cuti CNY :)
tau tak CNY tuh ape ? jgn nk noob sgt oke :)
chinese new year !

oke , pd mulenye sara memang planning taknak balik . nak lepak sini je .
lagipon cuti singkat dan ade mcm mcm lg perkara yang sudah dirancang .
tapi tibe tibe ade mslh besar yang melanda berkaitan dengan majlis akhir sem kiteorang dan juga bersangkut jugak dengan beberape masalah peribadi yang lain .
so sara buat keputusan untuk balik .
lgpon mule mule malas nak balik sb 'i ve no money ' .sob2 :(
tp akak kate kalau tinggal sorang sorang dekat kolej better tak payah la kan .
nanti ape ape jadik susah n sememangnye Pn Akma tak benarkan sape sape pon berada dekat kolej .
maknenye  semua diwajibkan BALIK ! 
* post sara kali ni panjang siket so bacelah dengan penuh kesabaran :D

oke ! sambung balik cerita .
lepas tuh sara adlh orang terakhir yang tak beli lg tiket .
terimalah akibatnye , tiket 19hb malam abes . damn ! so nak buat mcm mane ?
terpakselah beli tiket lambat dr orang laen .
so sara balik PERAK pd 20hb malam . lewat sehari je tapi rugi la sehari masa nak luangkan kt rumah kan .
tapi takpela asalkan balik jugak kt rumah kan :)

so rasenye semua tau kan sara ni asalnye dari LUMUT , PERAK !
yeahh taklah sehebat KUALA LUMPUR , tak jugak segagah JOHOR BAHRU !
tak seindah KOTA PARIS mahupun secantik KOTA LONDON !
tapi dekat tempat sara ni lah sara membesar , didewasakan oleh ayah dan mama , diberi pendidikan oleh guru guru dan diajar mengenal huruf dan sebagainye .
so tak kesah la orang nak kate ape ape pon . biase la manusia ni kan suke bangge diri dengan tempat tempat yang 'hot' dan 'uptodate' je kan =.='
but shud i care ?? never ever oke :)

tapi sekiranya satu hari nanti sara akan berhijrah itu bukan satu masalah .
jauh perjalanan , luas pemandangan .
tapi saudara mara sara banyak lagi kot dekat perak ni so tetap akan balik sini jugak walau sejauh mane pon sara berhijrah oke :)

so dalam post ni sara nak tayang la siket tempat tempat yang sara selalu lepak kalau balik LUMUT !
dan tempat tempat yang rasenye u all patot amek tau oke . hehehe .

1st , kt bawah ni . u all boleh tgk kan .
ini adlh ' TERMINAL JETI ' :)
kalau korang nak g PULAU PANGKOR korang kene g terminal ni la .
memang ade satu lagi jeti dekat MARINA ISLAND tapi kebanyakkan org memang 
akan naek feri ikot jeti ni .
kata dieorang puas siket naek feri sebab ambil mase dalam 30 minit utk sampai pangkor . lebih kurang mcm tuh la kan .
kalau naik dekat marina island tuh 5 minit je dh sampai . huhu , tak bes kan :)



oke semua , pic yang bawah ni pulak adlh tempat yang sara selalu lepak lepak ngan ayah mama n family sara yang laen la utk dptkan ketenangan . sembang sembang . ha kt sini la :)
selalu jugak posing posing ngan mmber kt sini sebab pemandangan die sgtlah terbaek !
dekat sebelah siket die tuh ade KFC so klu rajen beli KFC then makan je kt tepi tepi ni lg nikmat oke :)



gambar seterusnye ni pulak adlh jalan disekitar LUMUT !
ade deretan kedai yang jual mcm mcm jenis cenderahati dan sebagainye .
ade jugak kedai yang jual baju , ikan kering , makanan laut dan lain lain la 
murah ! sebab kedai semua dekat dekat so boleh la nk tawar menawar . jangan malu ! jangan segan !



oke seterusnye . kalau korang tengok kt bawah ni mcm satu taman tau .
name die LUMUT WATERFRONT !
tapi tak la secantik taman titiwangsa tuh .
inilah tempat yang paling sara suke g tym skola skola dlu .
ponteng skola ?? mane ade la =.='
kalau g tym malam malam memang banyakla aksi aksi terlarang kt sini .
dan memang banyak la van jbtn agama islam kt sini nk tangkap manusia manusia yang tak tau malu bergesel kt tempat awam tuh kan *over pulak kan :O


baekla itu jela antara tempat yang sara nak tunjuk kalau nak tunjuk semua mmg penat la kan nk carik pic .
pic pic atas ni pon curik kt pakcik gugel . sorry pakcik ! :P
nanti kalau sara balik , sara amek gmbar yang original punye oke . i swear ! :)
oke , nak kemas kemas barang walaupon esok baru balik tp tetap nk kemas barang jugak . hehe .
oke semua . salam sayang . muahh :*