♥ kesayanganku ♥

Wednesday, 29 February 2012

teruja + pening -.-



Assalamualaikum dan selamat petang semua .
hari ni sara nak update tentang kerja lagi dan lagi . 
okay semua , hari ni sara ditugaskan di bahagian triage . tau tak triage tu ape ?
kalau tau tu bagusla , kalau tak tau tu diam diam sudah okay . takkan nak explain dalam ni kan .
so sara nak bagitau yang sara suke sgt keje dekat triage tu , sebab takde serabut sangat dan takdela bosan sgt sb patient sentiase ade so bes la kan (:

yang paling sara teruja sangat nak cerita yela sara dapat pengalaman baru hari ni .
hari ni MA najie tu ajak sara ikot g amek patient naik ambulans. woah ! 
mula mula tu memang takot la sbb student tak digalakkan sgt utk ikot sb kalau ade ape ape jadik tiada jaminan atau tiada sebarang claim yang boleh dilakukan okay . so memang tak berani la kan .
lps tu MA tu ajak ajak jugak , die kate tak slh pon . kalau blh mmg student kene ikot .
so sara pon ape lagi , dh die pakse pakse kan naik je la . lgpon bile lg nak cube kan .
pastu naik la , mula mula memang teruja gile habes la kan .
bangga sb kiteorg tak payah nak tunggu lampu hijau baru jalan . semua traffic light maen redah je .
teruja gile baban la ! agak jauh la jugak tau . dalam 20 minit .
sampai je dekat tempat landmark yang waris patient bagitau tu tetibe takde waris kt situ .
tunggu punye lame , tetibe ade sorang budak ni dtg depan ambulan naik basikal .
kiteorg mmg tak predict lsng yang itu waris patient sekali call masuk tgk mmg btol la kan . 
mmg satu ambulan la gelak terbahak bahak .sgt la menggelikan hati :D

lepas tu budak tu suruh kiteorang follow die , sbb mmg rumah die jauh ke dalam .
kalau nak crik sndri mmg ssh la nak jumpe kan so ape lg kenelah budak tu tunjuk jalan .
smpai je kat umah die , patient tengah telentang sebab tak larat nak bangun .
patient kate pinggang die sakit la bagai . tapi MA kate kalau yang jenis camni zon hijau je pon .
so at last bwk patient naik atas ambulan . patient tu mmg nampak restless gile . die kate die kene dera dengan jiran die means kene pukul sbb jiran die nak duit die . bile dapat tau cerita sebenar mkcik ni rupenye byk hutang ngan org so org byk tak puas hati sbb die tak nak bayar hutang ble ckup masanya .
okay fine ! tapi perlu ke smpai pukul pkai tali lembu tu ha ??? -.-

sara memang tak suke btol la kekasaran yang jenis camni kan . memang tak logik lnsg la .
then , ambulans pon gerak la balik HSNZ . seriously , sara dlm ambulan tu mmg rase pening nak mati . 
kepale goyang goyang , sara rase mcm nak muntah pon ade tapi control lg la .
then ble dh sampai emergency bru la okay siket .
huhuhu , saje je nak share cerita ni ngan Mr Blog . yang tukang singgah pon kalau nk bace silakan ey (:
ape pon memang ni pengalaman baru dan walaupon pening kepale sara tak rase mnyesal la ikot .

okay sekian .
esok ade post lain pulak okay .