♥ kesayanganku ♥

Thursday, 29 December 2011

induksi 2011 .

Assalamualaikum semua .
oke semua . dh lame tak update mr blog tapi hakikatnye dalam hati ni banyak gile bende nak share ngan korang semua . dr bnde penat ke happy ke sedih . pendek kate semua cerita ade . oke .

oke kite mulakan dengan cerita yang pertama .
pd 051211 - 121211 sara terpaksa dan dipaksa untuk mengambil kursus induksi .
oke semua tau tak kursus induksi tu ape ?
kursus induksi tuh mcm sesi ceramah la pasal perkhidmatan awam bagai sebelom masuk ke alam pekerjaan .
mmg semua wajib g induksi ni .
klu tak mmg tak layak la nak jadik jururawat terlatih . ececeh yela tuh en .
so kursus ni diadakan dekat kolej sara je  . sepatotnye induksi tahun depan sbb tahun depan baru sara sem 6 kan tapi tetibe kolej bt awal sbb nak jimat kos lettew . ceit !
oke . kursus ni sgtlah memenantkan . bayangkalah korang kene bangun awal untuk arobik la bagai .
so pukul 6 dh bangun . then abes je arobik tuh mkn patu tuka baju sbb pukul 7.15 ade perucapan awam bagai . so kene la bagi ape ape tajuk untuk diucapkan depan org ramai tu .
pergh ! berpeluh . sara punye tajuk yela 

' belia sebagai pemangkin transformasi negara '

amacam tajuk ? gempak tak ? hehehe .
seriously mmg terok sb tak boleh nak tgk teks . so ape ade hal . HAFAL la !
huhuhu nak pecah kepale otak hafal bnde alah ni tapi takpela bnde dh lepas .
oke abes je perucapan awam kene cepat cepat g dewan utk sesi ceraman dan ade jugak latihan berkumpulan . hebat kan . mcm mcm aktiviti yang menyerabutkan .
oke abes je tuh rehat tengahari pon kejap je . sejam . hilang penat pon tak .
abes ceramah petang pukul 5 lepas tu ade arobik balik sampai pkul 6.30 .
tak ke terok namenye tuh . aduh >,<

tapi takpelah penat utk mase yang akan dtg .
tak salah kan semua .
so ape ape pon semuanye dh selesai .
abes je induksi 12hb tuh trus je balik rumah .
sebab nak attachment pulak di perak pd 131211 .
oke sambung ke post seterusnye .
sekian , terima kasih
:)



oke ade banyak je pic tapi tak larat la nak update semua .
hehehehe :P